BIHAĆ | OSTROŽAC | STRBAČKI BUK | JAPODSKI OTOCI | 01.08. – 02.08.2020. | 99KM

BISERI KRAJINE
BIHAĆ – OSTROŽAC NA UNI – STRBAČKI BUK –
JAPODSKI OTOCI

01.08.2020. – 02.08.2020.


PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN 01.08.2020. (Subota) POLAZAK
Polazak grupe u 04:00h iz Srebrenika (hotel Park), 04:30h iz Tuzle (Hotel Tuzla) ; 05:00h iz Lukavca (Tc Belamionix)
Vožnja uz usputna zadržavanja po potrebi grupe. Dolazak na Ostrožac na Uni u popodnevnim satima. (Grad Ostrožac podignut je na uzvisini iznad krajiške krasotice – rijeke Une, jer ono posebno, čini se, i ne zaslužuje ništa drugo, već samo – posebno. Njegova tvrđava, velikih dimenzija, predstavlja unikatnu  sintezu različitih arhitektonskih stilova, koja i dan-danas mnoge prolaznike ostavlja bez teksta.
Prema nekim još nepotvrđenim podacima utvrda Ostrožac postojala je još u 4. stoljeću prije Krista i zvala se “Orisio” ili “Hostrosach“. Nalazi se 14 km sjevero-istočno od Bihaća, smješten je na visokom brijegu iznad rijeke Une. Danas Ostrožac je jedna od najočuvanijih utvrda u BiH. Nakon posjete Ostrošcu slijedi vožnja prema restoranu River Dock gdje ćete imati priliku degustirati ukusnu hranu i piće ploveći Unom na lađi dok posmatrate desetak prirodnih slapova i krajolike koji će Vas očarati svojom ljepotom.)
Nakon pauze za ručak, slijedi vožnja prema hotelu. Po dolasku u hotel slijedi prijava u sobe i slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima u planu je zajednička šetnja gradom koji leži u prostranoj bihaćkoj kotlini koju sa zapada i jugozapada zatvara planina Plješivica i njeni obronci Debeljača i Somišlje, dok je na istoku i jugoistoku omeđuje planina Grmeč i njeni obronci Ljutoč, Jadovnik i Gredoviti vrh. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Povratak u hotel . Noćenje.


2.DAN 02.08.2020.(Nedelja) BIHAĆ – JAPODSKI OTOCI – ŠTRBAČKI BUK – TUZLA
Doručak. Nakon doručka slijedi napuštanje hotela te vožnja prema Japodskim otocima. Blizu Bihaća, u naselju Račić, smjestila se turistička atrakcija Japodski otoci. Ovo čudo prirode predstavlja kulturno-arheološko područje, okruženo zelenilom i plavom kraljicom – rijekom Unom. Pet drvenih mostića povezuju pet riječnih ada, koje gledajući iz zraka daju jedinstvenu sliku – „srca prirode“ Nakon obilaska Japodskih otoka slijedi vožnja prema Štrbačkom buku. Početkom XX stoljeća obale ovog vodopada krasili su brojni unski mlinovi što podsjećaju na sojenice, nastambe prahistorijskog plemena Japodi. Sojenice su drvene kuće izgrađene iznad vode, na hrastovim stubovima (pilonima) zabijenim u dno rijeke. Nakon nezaboravnih trenutaka na prekrasnoj Uni, slijedi povratak sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
Planirani dolazak kući je u večenjim satima.

Cijena aranžmana : 99KM

Mogućnost plaćanja aranžmana na rate!
Posebni popusti za grupe putnika!
Cijena uključuje:
– Prevoz turističkim autobusom prema program putovanja
– Smještaj u hotelu sa 3* u Bihaću na bazi 1 noćenja sa doručkom
– Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja i boravka, i kompletna organizacija putovanja
Cijena ne uključuje:
– Ulaznice u muzeje, nacionalni park Una i druge objekte od interesa
– Individualne troškove kao i sve ostala pića i obroke koja nisu definisana prema programu putovanja
– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 25,00 KM
– Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit
NAPOMENE:
– Ulaz u Japodske otoke je besplatan, ali uz obaveznu konzumaciju hrane ili pića.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 35 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.