ISTANBUL | FESTIVAL LALA | 14.04.-19.04.2020.

ISTANBUL | FESTIVAL LALA | 14.04.-19.04.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 1. DAN 14.04.2020. (Utorak) BiH – SRBIJA – BUGARSKA

Polazak grupe iz Srebrenika u 13:00h, Lukavca u 13:30h,  Tuzle 14:00h
Vožnja turističkim autobusom kroz Srbiju i Bugarsku uz kraće pauze po potrebi grupe.
Noćna vožnja.

 1. DAN 15.04.2020. (Srijeda) ISTANBUL
  Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smjestaj u hotelske sobe. Slobodno vrijeme za odmor. U poslijepodnevnim satima fakultativan odlazak na krstarenje Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu, Dolmabahče palatu – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar – čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedamkula), Djevojačku kulu…. Nakon krstarenja slijedi fakultativna posjeta Galata kule (Toranj su izgradili Đenovljani koji su naselili ovo područje i učvrstili njihovu poziciju tokom 14. i 15. stoljeća. Nakon što je osvojen Istanbul, toranj je najprije korišten kao zatvor, a potom kao skladište za brodice. “Pogleda kakav se pruža sa 67 metara visine na ovom tornju nema nigdje drugo u svijetu. Posjeta ovom tornju u večernjim satima otkriva posebnu ljepotu: zalazak sunca.”). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.3. DAN 16.04.2020. (Četvrtak) ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativna posjeta čuvene palate Dolmabahče (sultanska rezidencija sagrađena u 19. vijeku). Nakon obilaska palate Dolmabahče palate izgrađene u rokoko stilu, naš današnji program nastavljamo obilaskom kvarta Sultanahmet (Kapali čaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija… Nakon obilaska Sultanahmet kvarta, po dogovoru sa grupom, moguce organizovati i posjetu Topkapi palate (Topkapi palata je bila mesto stanovanja turskih sultana četiri stotine godina, dok je u 19. veku nije zamenila Dolambahče palata. Nekadšanja carska palata, danas muzej prošlog vremena i osmanske vladavine, Topkapi palata je danas najposećeniji muzej ne samo Istanbula, već i cele Turske. Izgrađena na mestu nekadašnjih bedema i kapije drevnog Konstatinopolja, svojevremeno je bila grad u gradu u kome je živelo čak 4.000 duša.). Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. DAN 17.04.2020. (Petak) ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak do vidikovca Camlica (Camlica brdo koje se nalazi na azijskoj strani Istanbula, u srcu Istanbula sa te strane, pruža jedan od najneverovatnijih pogleda u Istanbulu. Camlica brdo je najviše brdo u Istanbulu a samim tim i vidikovac, čije ime potiče od izraza „cam“ što znači borovo drvo, kog na ovom brdu ima puno.). Nakon posjete Calmlice, program nastavljamo obilaskom kvarta Kadikoy (također se nalazi na azijskoj strani Istanbula). Nakon obilaska azijskog dijela grada slijedi fakultativna posjeta Miniaturk muzeju – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske (Stari most iz Mostara), a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o„malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“.Gdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za ručak i osobne aktivnosti. Povratak u hotelu. Noćenje.

5. DAN 18.04.2020. (Subota) ISTANBUL-EDIRNE-BiH

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema gradu Edirne. To je grad brojnih džamija od kojih je najpoznatija Selimija, koju je 1575. godine podigao veliki turski graditelj Mimar Sinan. Ova džamija ima najviše minarete u Turskoj sa svojih 70,9 metara. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja.

 1. DAN 19.04.2020. (Nedelja) BiH
  Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

  Cijena aranžmana za uplate do 01.03.2020. 299KM

  Cijena aranžmana 349KM

Mogućnost plaćanja aranžmana na rate!Posebni popusti za grupe putnika!

Aranžman uključuje:
– Prevoz turističkim autobusom

– Smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u starom dijelu Istanbula Laleli/Aksaray

– Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja i boravka u Istanbulu i kompletna organizacija putovanja

 Aranžman ne uključuje:
– Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 12,00 KM
(24,00 KM za osobe do 60 godina starosti)

– Fakultativne izlete i ulaznice planirane programom putovanja
Obilazak Istanbula u pratnji lokalnog vodiča  10,00 Eura
Krstarenje Bosforom 15,00 Eura,
Galata kula         5,00 Eura,
Dolmabahče     20,00 Eura,
Aya Sofya        10,00 Eura,
Topkapi palača 20,00 Eura.
Miniaturk + Čamlidža 15,00 Eura,
PROMO PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA (ako uzmete sve izlete popust 21% ) 75,00 Eura
Turska veče u jednom od nacionalnih restorana 35,00 Eura
(program, trbušni ples, večera, piće)

– Dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM
– Doplata za jednokrevetnu sobu 120,00 KM

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene termina izvođenja izleta.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

 

Redoslijed sjedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 putnika.

Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.