Jednodnevni izlet | Tešanj & Jezero Jelen | 11. Oktobar | Klub lojalnosti

TEŠANJ I JEZERO JELAH

               Program putovanja 

Polazak autobusa  u 07:00h ispred hotela “Park” u Srebreniku, 07:00h iz Tuzle (BCC), 07:30h Lukavac (pumpa Junuzović Kopex), 08:00h Gračanica (Fis). Dolazak u Tešanj. Slijedi grupni ili individualni obilazak Tešnja. (Gradina-tvrđava, Sahat kula, Eminagića konak, džamija Ferhadija, Gazi Husrev-begov
vakuf…) Predviđeno zadržavanje cca 3 h. Potom slijedi sastanak grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema jezeru Jelen. Slobodno vrijeme za  razgledavanje.

Malo jezero idealno je za piknik i porodični izlet. Kraj jezera nalazi se veliki broj natkrivenih drvenih klupa i stolova gdje se možete sakriti kada sunce jako grije. Preko jezera prelazi i most koji razdvaja dio za izletnike i dio za male bungalove koje možete iznajmiti za duži boravak na jezeru. Nakon što pređete most, dočeka vas prostrana livada na kojoj možete vidjeti prekrasne životinje – jelene, koze, lame itd. Uz ogradu sa životinjama pruža se duga pješačka staza koja vodi do kaveza u kojima obitavaju zečevi, paunovi, kokoške i brojne druge životinje. Ovaj kompleks ima i svoju osmatračnicu, prekrasnu drvenu kućicu s koje se pruža jedinstven pogled na plavo jezero i livadu sa životinjama. Uz jezero se nalazi i restoran, kao i park za djecu, ali i brojne klupe na kojima zasigurno možete uživati i u romantičnom pogledu. Da boravak na jezeru bude još zanimljiviji, moguće je iznajmiti i pedaline te doći do malenog ostrva na sredini jezera i ležati ispod krošnje gustog drveta. Zaista očaravajuće. Također, kompleks jezera možete obići i biciklom. Četverotočkaša možete iznajmiti na jezeru i zabaviti se s prijateljima.

Povratak planiran za 17:00h.

Minimalan broj putnika: 45

Cijena 13,00KM:

Cijena uključuje:

  • prijevoz autobusom prema programu
  • pratitelja tijekom putovanja
  • troškove organizacije i prodaje.

Cijena ne uključuje:

  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, ulaznice- uaznica za jezero = 2KM (piće, dodatni obroci, telefon, itd.)
  • Agencija ne odgovara za izgubljene privatne stvari