Beograd: Sajam knjige | 19.10.2024.

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mjesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja. Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju. Za posjetioce, ljubitelje pisane riječi, Sajam knjiga je jedinstvena prilika da na jednom mjestu pronađu, i uz posebne sajamske popuste kupe knjige koje ih zanimaju, kao i da upoznaju omiljene i otkriju nove autore i prisustvuju na nekom od brojnih programa.

PROGRAM PUTOVANjA:

Polazak autobusa u 5:30h iz Srebrenika (hotel Park), Lukavac 6:15h ( BP Junuzović kopex), Tuzla u 6:30h ( stanica BCC-a). Dolazak u Beograd u prijepodnevnim satima. Autobus se zaustavlja ispred Beogradskog sajmišta radi izlaza putnika koji žele posjetiti sajam knjiga. Slobodno vrijeme za invidualne aktivnosti za putnike koji žele u obilazak Knez Mihailove i Kalemegdana. Polazak sa sajmišta u dogovoreno vrijeme. Vožnja uz usputne pauze po potrebi grupe. Dolazak planiran u večernjim satima.

CIJENA: 35,00KM

CIJENA UKLjUČUJE:

  • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
  • pratitelja tijekom putovanja
  • troškove organizacije i prodaje aranžmana
  • PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • ulaznice na sajam
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

Napomena: Obavezne rezervacije i uplate najkasnije 3 dana prije polaska.

Kalkulacija rađena na minimalno 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika,agencija zadržava pravo korekcije cijena ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana prije početka putovanja. Za putovanje važe opšti uslovi putovanja dostupni u agenciji ili na web stranici. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, niti za izgubljene lične stvari.