Zlatni Prag & Beč: Putovanje koje pretvara jesen u magiju

POLAZAK: 22.11.2024.  • POVRATAK: 25.11.2024.                                                                                                                                                                                                                                             

PROGRAM PUTOVANJA  

1.dan (Petak, 22.11.2024.) BiH-HR-HU                                                                                      

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 17:00 sati a iz Tuzle ispred hotela Tuzla u 20:00 sati. Vožnja prema Graničnom prelazu sa Republikom Hrvatskom sa usputnim zaustavljanjima radi ulaska putnika. Nakon prelaska granice slijedi noćna vožnja pravcem preko Osijeka, Mohacsa, Gyora i Bratislave sa pauzama po želji grupe.

2.dan (Subota, 23.11.2024.) Prag Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Kratka šetnja centrom grada, posjeta Vaclavskom trgu i Musteku. Slobodno vrijeme za šetnju centrom grada i odmor u nekom od mnogobrojnih restorana. Odlazak u hotel u 14:00 sati. Podjela soba. Slobodno vrijeme za odmor. U vecernjim satima predlazemo oodlazak do centra grada javnim prevozom. Povratak u hotel individualno. Noćenje.  

3.dan (Nedjelja, 24.11.2024.) Prag  Doručak. Oko 10:00 sati polazimo u razgledanje Praga sa vodičem. Odlazak autobusom do Hradčana a zatim pješice u pratnji vodiča obilazimo Hradčane, Katedralu Sv. Vita, Karlov most, Starometske namesti, Karlove namesti, i druge znamenitosti ovog prelijepog grada. Nakon obilaska predlazemo odlazak na krstarenje Vltavom (fakultativno). Nakon krstarenja slijedi slobodno vrijeme za šetnju i shopping u centru grada. Povratak u hotel javnim prevozom (individualno). U večernjim satima predlažemo odlazak u jednu od Praških pivnica (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (Ponedjeljak, 25.11.2024.) Prag-Beč-BiH  Doručak. Odjava iz hotela. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za Beč. Vožnja u trajanju cca 4 sata do Austrijske prijestolnice. Panoramski obilazak grada (Bečki ring, Opera, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Schewedenplatz). Obilazak centra grada i pješačke zone: palata Hofburg, Muzejska četvrt i Stephanspaltz. Slobodno vrijeme za kafu I kraci predah. Sastanak na dogovorenom mjestu i polazak za BiH. Vožnja preko Mađarske i Hrvatske sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u BiH u kasnim ponoćnim satima. KRAJ USLUGE.  

Cijena aranžmana za rezervacije do 20.10.2024. : 269,00 KM

CIJENA ARANŽMANA : 299,00 KM

                        (Cijena kalkulisana na bazi minimalno 40 putnika)

U cijenu aranžmana je uračunato:

  • prevoz autobusom turističke klase
  • Smještaj u Hotelu Olimpik 4* u Pragu na bazi dva noćenja sa doručkom (hotel na liniji metro-a i tramvajske linije)
  • Usluge vodiča tokom putovanja
  •  Obilazak Beča
  • naša organizacija

U cijenu aranžmana nije uračunato:

  • Troškovi obaveznog putničkog osiguranja  (10,00 KM) za osobe mlađe od 60 godina a za starije od 60 godina je 20 KM po osobi
  • Boravišna taksa (10 KM po osobi za dvije noći, plaća se na recepciji hotela)
  • Doplata za jednokrevetnu sobu (100,00 KM)
  • Dodatno sjedište u autobusu (100,00 KM)
  • Posebne želje putnika

Fakultativni izleti:

  • Obilazak Praga i Beča u pratnji vodiča (20,00 Eura)
  • Vožnja brodom rijekom Vltavom u Pragu bez rucka na brodu (25,00 Eura)
  • Vožnja brodom rijekom Vltavom u Pra  gu sa ruckom na brodu (35,00 Eura)

Popust za djecu do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe iznosi 30 KM.

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 45 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene koštanja aranžmana.

NAČIN PLAĆANJA: Aranžman je moguće platiti umjesečnim ratama.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja Ade Bus Srebrenik.