Milano: Vikend putovanje u svjetsku prijestolnicu mode | 22 – 25.11.2024

 POLAZAK: 22.11.2024.                                           POVRATAK:25.11.2024.                                                                                                                                                                                                                                                              

PROGRAM PUTOVANJA  

1.dan (Petak, 22.11.2024.) BIH-HR-SLO
Polazak iz Sarajeva ispred zemaljskog muzeja u 17:00h a iz Tuzle ispred hotela Tuzla u 20.00h. Putovanje prema granicnom prelazu sa Republikom Hrvatskom sa pauzama radi ulaska putnika. Prelazak granice. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije prema Italiji sa pauzama po potrebi grupe.

2.dan (Subota, 23.11.2024.) MILANO Dolazak u Milano planiramo u prijepodnevnim satima. Milano je prijestonica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Kao najveći modni centar privlačan je za kupovinu gdje se mogu naći radnje poput Armani, Versace, Prada, Gucci, DG i brojni drugi svijetski poznati dizajneri. Uživajte u prelijepim trgovima, živopisnim restoranima i prelijepim radnjama visoke mode. Po dolasku slijedi obilazak grada i upoznavanje sa znamenitostima Milana: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska odlazimo u hotel. Podjela soba. Odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan (Nedjelja, 24.11.2024.) MILANO–GENOVA-OUTLET SERRAVALLE-MILANO                                                                                   Doručak. Slobodan dan ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet do Đenove. Đenova je poznata kao najveća luka Italije, posjeduje veliko i dobro očuvano staro jezgro, koje je pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada : Trg Ferari, stari svjetionik La Lanterna (najstariji svjetionik na svijetu, koji još uvijke radi), kuća Kristofora Kolumba…Nakon obilaska slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – outlet Serravalle. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.

4.dan (Ponedjeljak, 25.11.2024.) MILANO–COMO-LUGANO-BIH Doručak. Slijedi fakultativni izlet na jezero Como i Lugano. Putovanje u trajanju od sat vremena do Lugana, bajkoviti gradić koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada: katedrala Svetog Lorenca, trg Reforma sa gradskom kućom iz XIX vijeka, gradski park. Nastavak putovanja prema Comu. Oaza mira i tišine na jezeru Como, najdubljem u Europi, najpoznatije je po svojoj promenadi, mnogobrojnim kafeima, kao i slikovitoj srednjovjekovnoj četvrti. Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu ovog prelijepog jezera. Polazak za BiH u poslijepodnevnim satima. Putovanje prema BiH preko Venecije, Ljubljane i Zagreba. Dolazak u BiH je planiran u ponoćnim satima. Kraj usluge.   

Cijena aranžmana za rezervacije do 20.10.2024. : 339,00 KM

CIJENA ARANŽMANA : 359,00 KM

                        (Cijena kalkulisana na bazi minimalno 40 putnika)

U cijenu aranžmana je uračunato:

  • prevoz autobusima visoke turističke klase
  • Smještaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*/4* u Milanu (van centra)
  • Posjete i obilaske prema programu
  • usluge vodiča tokom putovanja
  • naša organizacija

U cijenu aranžmana nije uračunato:

  • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100 KM
  • Boravišna taksa i gradska komunalna taksa za Milano i okolinu koja je uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela za boravak u hotelima 2* ili 3* – 5 eura po osobi i danu a za boravak u hotelima sa 4* i 5* 6 eura po osobi i danu.
  • Troškovi obaveznog putničkog zdravstvenog osiguranja (10 KM) za osobe preko 60 godina starosti polica iznosi 20 KM
  • Doplata za jednokrevetnu sobu 150,00 KM

Fakultativni izleti:

  • Izlet Lugano i jezero Como (30 Eura)
  • Đenova i outlet Serravale (35 Eura)
  • Paket izleta 55 Eura
  • Outlet Serravalle (20 Eura)

Popusti:

  • Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih ostvaruje popust 10%.

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko broj prijavljenih putnika bude manji od planiranogbroj putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik dužan je samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene koštanja aranžmana.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja Ade Bus Srebrenik.