CRNA GORA | PRVOMAJSKO PUTOVANJE – VIKEND | 6 DESTINACIJA | 3 DANA | 30.04. – 03.05.


PORTO MONTENEGRO/BUDVA/ULCINJ/KOTOR/PERAST
CIJENA 189,00 KM

PROGRAM PUTOVANJA

1 DAN – BOSNA I HERCEGOVINA – CRNA GORA

Polazak u utorak 30. Aprila u večernjim satima iz Srebrenika, Lukavca, Tuzle, Živinica, Kladnja, Olova…Vožnja prema Crnoj Gori uz usputna kraća zadržavanja radi odmora i osvježenja. Noćnja vožnja.

2 DAN – CRNA GORA

Dolazak u Crnu Goru u prijepodnevnim satima. Posjeta Portu Montenegru u trajanju od 2h. Vrijeme predviđeno za šetnju prelijepom marinom i nezaboravne fotografije. Luksuz upakovan u prekrasnom mediteranskom stilu, “Porto Montenegro”je danas jedna od najprestižnijih marina na Jadranskom moru.Primarno osmisljena za superjahte i bogate milijardere koji će imati jednu novu destinaciju u kojoj će uživati u mirnoj atmosferi i prekrasnoj prirodi. Danas je “Porto Montenegro” glavna turistička atrakcija u Crnoj Gori, ali ne samo za bogate turiste, vec i za sve ostale. Pristupačne cijene će vas iznenaditi u ovom luksuznomkompleksu. Uživaćete u pristupačnim cijenama hrane i pića, sa pogledom na najluksuznije jahte na svijetu. Nakon toga slijedi vožnja do Budve, dolazak oko 13h. U Budvi planirana posjeta Starom gradu i slobodno vrijeme od ukupno 4h. Posjeta Svetom Stefanu- vožnja brodom, fakultativno.

Polazak za Ulcinj oko 17h. Smještaj u apartmane i večera. Noćenje.

3 DAN- NOVI ULCINJ- STARI ULCINJ

Nakon doručka okupljanje grupe oko 12h. Posjeta male plaže Ulcinj i obilazak centra i starog grada.  Slobodne aktivnosti.

Stari Ulcinj se nalazi van bedema starog grada, a dva kilometra od Novog Ulcinja. Stari Ulcinj odiše duhom orijenta. Tu su stare uske izlizane uličice, koje svjedoče o vladarima koji su prosli kroz ovaj grad. Šetnjom kroz ulice starog Ulcinja, posjetioci imaju osjećaj da su se vratili u vrijeme sultana, aga i pasa, u vrijeme niskih građevina islamskog stila I u vrijeme koje se osim po borbi, sabljama i jataganima,  pamti i po lijepim robinjama, turskoj bogatoj narodnoj nošnji,  turskim poslasticama i pazarima. U brojnim suvenirnicama duž malih uskih ulica, moguće je pazariti turske raskošne marame, bluze protkane zlatnim I srebrnim nitima, dok se u pozadini čuje pojanje hodže sa džamije. U lokalnim kafanama je moguće popiti pravu tursku kafu koja se služi u turskim fildžanima sa neizostavnom poslasticom kao sto je rahat-lokum.Specijalitet koji se može degustirati u Ulcinju su “ćevapi u somunu”. U Ulcinju se osjeti spoj različitih civilizacija, kultura, jezika. Može se reći, mala Turska u maloj Crnoj Gori. Jedna drugačija i lijepa kultura koja predstavlja jedan pravi vremeplov.

Uz bedeme starog grada nalazi se šetalište pored mora sa barovima, restoranima i gradskom javnom plažom. Povratak u apartmane, večera i organizovani večernji izlazak u grad.

Noćenje.

4 DAN- CRNA GORA-BOSNA I HERCEGOVINA

Nakon doručka, okupljane grupe i polazak nazad oko 10h. U povratku planiran je obilazak Bokokotorskog zaljeva i Kotora. Vožnja do živopisnog gradića Perasta. Na ovom mjestu, zaštićenom od strane UNESCO -a, možete istražiti i razgledati razne barokne palate, obrambene kule katoličkih crkava i još mnogoantičkih mjesta. Vožnja prema BiH istom relacijom uz usputna kraća zadržavanja. Dolazak nazad planiran u večernjim satima, u petak 03. Maja.

  Cijena uključuje:

  • Prevoz autobusom turističke klase
  • 2 noćenja u apartmanima Elysium na bazi polupansiona (švedski sto)
  • Posjete prema programu putovanja
  • Organizacija putovanja
  • Pratioc grupe

Cijena ne uključuje:

  • Krstarenje brodom do Svetog Stefana
  • Putničko zdravstveno osiguranje 6 KM
  • Boravišna taksa 1,50 eur po danu po osobi
  • Lokalni turistički vodič u Budvi 2 eura po osobi

Kalkulacija putovanja rađena na 40 putnika. Ukoliko bude manji broj rezervacija agencija je dužna obavijestiti putnike prje na 7 dana o korekciji cijene ili otkazu putovanja.

Uz putovanje vrijede Opšti uslovi putovanja TA Ade bus Srebrenik

Putovanje moguće sa ličnom kartom ili pasošem!