Turska | Istanbul | 3 noćenja već od 179KM

ISTANBUL

Tri noćenja sa doručkom u Istanbulu, prevoz autobusom                                   

 

POLAZAK: 18.05.2021.

POVRATAK :   23.05.2021.

POLAZAK: 25.05.2021.

POVRATAK :    30.05.2021.

 

PROGRAM PUTOVANJA  

1.dan (Utorak) BIH-SRB-BG
Polazak iz Tuzle sa glavne autobuske stanice u 16.00h. Vožnja preko Srebrenika, Brčkog, Bijeljine do  G.P.Rača uz usputna zaustavljanja radi ulaska putnika. Noćna vožnja preko Srbije i Bugarske sa pauzama po potrebi grupe.

2.dan (Srijeda) ISTANBUL-SULTANAHMET                                                                                                 

Prelazak Bugarsko-Turske granice u ranim jutarnjim satima. Nastavak putovanja prema Edirnama te dolazak u Istanbul oko 12:00 sati. Smještaj grupe u hotel. Kraći odmor. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Nakon odmora predlažemo zajedničku šetnju gradom radi upoznavanja Istanbula i okoline hotela ili mogucnost fakultativne posjete trgu Sultanahmet i obilazak znamenitosti starog grada : Hipodrom (Egipatski obelisk, zmisjki stub), zatim Sultanahmetova džamija, najpoznatiji vjerski objekat Islamskog svijeta, te Aya sofija nekadašnja pravoslavna crkva, kasnije džamija koja je pretvorena u muzej te ponovno vraćena u svrhu džamije. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za šetnju i odmor. Slobodno veče. Noćenje.                                                                     

3.dan (Četvrtak) KRSTARENJE BOSFOROM-ČAMLIDŽA-VIDIKOVAC PIERRE LOTTI-EYUP                                                                  

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni izlet „krstarenje Bosforom“ u pratnji lokanog vodiča. Vozimo se autobusom do luke a zatim slijedi ukrcaj na brod kojim polazimo na nezaborvano krstarenje Bosforom. Uživanje u Zlatnom rogu-najljepšem dijelu Istanbula, Galata mostu, Galati kuli, džamiji Selimijij, Dolmabahče palati, Bešiktašu, Ortakoj kvartu, Rumeli Hisaru, …Nakon nezaboravnog krstarenja nastavljamo obilazak Istanbula panoramski te odlazak na Azijski dio Istanbula i poznatog vidikovca Čamlidža gdje ćemo posjetiti novu džamiju i uživati u arhitekturi i grandioznosti iste. Nakon posjete džamiji Čamlidža nastavak vožnje autobusom do Evropskog dijela Istanbula, odlazimo do poznatog kvarta „Eyup“. U pješačkom dijelu obilaska odlazimo do poznate žičare sa kojom se penjemo na vidikovac „Pier Lotti“ sa kojeg ćemo uživati u najljepšem pogledu na Zlatni rog, popiti kafu ili čaj na poznatoj terasi legendarnog starog kafića i uživati u pogledu. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz Islamsko mezarje, te stižemo do Eyupa, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu. Razgled džamije, turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak metroom u centar grada, odnosno u kvart „Taksim“. Šetnja poznatom ulicom Istiklal i slobodno vrijeme za šoping i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.  

4.dan (Petak) ISTANBULSKE PALATE                                                                                       

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni obilazak Evropskog i Azijskog dijela Istanbula. Naš razgled ćemo započeti sa posjetom tvrđave Rumeli Hisari koja se nalazi na najužem dijelu Bosfora a za koju je sultan Mehmed Osvajač naredio da se sagradi kako bi se kontrolisao trgovački i vojni promet kao priprema za opsadu Carigrada. Tvrđava je dovršena za samo četri mjeseca. Nakon posjete tvrđave vožnju autobusom nastavljamo i prelazimo na Azisjki dio Istanbula. Dolazimo do Kucuksu palate koju je koristilo nekoliko osmanskih sultana iz 19 stoljeća. Ovu prelijepu Baroknu građevinu dizajnirala je arhitekta Baylan, a Osmanski carski način života očito je bio onaj za koji je Sultan trebao mnogo soba, bogato i skupo uređenih, svileni tepisi, boemski kristalni lusteri, talijanski mermerni kamini. Nakon posjete nastavljamo dalje do Beylerbeyi palate. Palača Beylerbeyi je Osmanska carska ljetna rezidencija sagrašena 1860-ih, njenu gradnju naručio je sultan Abudlaziz. Palača izgleda najatraktivnije sa Bosfora odakle se mogu vidjeti njena dva paviljona za kupanje, jedan za žene drugi za muškarce i jedna od najatraktivnijih soba je recepcija koja ima bazen i fontanu. Egipatska podloga, kristalni lusteri iz Francuske kao tepisi iz Hereke su samo mali dio bogatsva koje ova palata ima. Povratak u hotel. Noćenje.  

5.dan (Subota) ISTANBUL-EDIRNE-BIH

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za Edirne. Dolazak u Edirne u podnevnim satima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Džamija Selimija, Eski džamija, zgrada općine i drugo. Slobodno vrijeme za odmor, kupovinu i individualne aktivnosti do polaska prema BiH. Vožnja pravcem Edirne-Sofija–Niš–Beograd uz pauze prema potrebi grupe.

6.dan (Nedjelja) BiH                                                                                                                            

  Planiran dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE DO 10.05.2021. : 179,00 KM

CIJENA ARANŽMANA: 199,00 KM

U cijenu aranžmana je uračunato:

  • prevoz autobusima visoke turističke klase
  • Smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* (u starom dijelu Istanbula–Laleli/Aksaray).
  • Posjete prema programu
  • usluge vodiča tokom putovanja
  • naša organizacija
  • PDV

U cijenu aranžmana nije uračunato:

Fakultativni izleti  
Krstarenje Bosforom, Čamlidža, vidikovac Pierre Lotti, kvart Eyup Sultan

Uključeno: Prevoz autobusom, karta za brod, lokalni vodič

25 Eura
Istanbulske palate

Uključuje: Prevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice za palate

25 Eura
Posjeta Sultanahmetu

Prevoz autobusom, lokalni vodič, karta za brod do Prinčevskih ostrva

10 Eura
Tursko veče

Uključuje: Prevoz do restorana, večera, folklor, konzumacija alkoholnih i bezalkoholnih pića

 

35 Eura

PCR test (radimo dan pred putovanje)  
Napomena: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene termina izvođnjea izleta.

 

Ostale doplate
Polica putničkog zdravstvenog osiguranja

Putnici do 60 godina starosti

Putnici preko 60 godina starosti

 
12 KM
24 KM
Karte za metro, Istanbul card  
Doplata za jednokrevetu sobu 100 KM
Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100 KM

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja. Za ulazak u R.tursku bosanski pasoš mora važiti minimalno 150 dana od dana polaska na putovanje.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja agencije.

Posebna napomena vezana za COVID 19
Za ovo putovanje važe sve preporuke u vezi sa COVID-19. Do datuma polaska na putovanje moguće su promjene uslova putovanja u skladu sa preporukama nadležnih institucija u BiH i inostranstvu odnosno tranzitnih teritorija i zemlje u kojoj se nalazi konačna destinacija iz programa putovanja. U slučaju da propisi vezani uz pandemiju ne dozvoljavaju da se putovanje nesmetano realizuje agencija zadržava pravo promjene termina realizacije putovanja.