Vikend putovanje | Bihać | 27.04.2024 -28.04.2024. | 1 noćenje

PROLJEĆE U BIHAĆU

VIKEND PUTOVANJE 27.-28.APRIL

Polazak grupe u 04:00h iz Srebrenika, Tuzle 04:30h, 05:00h iz Lukavca. Vožnja na relaciji Doboj – Banja Luka – Ostrožac na Uni uz usputna zadržavanja i kraće odmore po potrebi grupe. Dolazak na Ostrožac na Uni u popodnevnim satima. Grad Ostrožac podignut je na uzvisini iznad krajiške krasotice – rijeke Une. Njegova tvrđava, velikih dimenzija, predstavlja unikatnu sintezu različitih arhitektonskih stilova, koja i dan danas mnoge prolaznike ostavlja bez teksta. Prema nekim još nepotvrđenim podacima utvrda Ostrožac postojala je još u 4. stoljeću prije Krista i zvala se “Orisio” ili “Hostrosach“. Nalazi se 14 km sjeveroistočno od Bihaća, smješten je na visokom brijegu iznad rijeke Une. Danas Ostrožac je jedna od najočuvanijih utvrda u BiH. Nakon posjete Ostrošcu slijedi vožnja prema restoranu River Dock i odmor uz jelo i piće. Nakon pauze, slijedi vožnja prema hotelu. Po dolasku prijava u sobe i slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima u planu je zajednička šetnja gradom koji leži u prostranoj bihaćkoj kotlini koju sa zapada i jugozapada zatvara planina Plješivica i njeni obronci Debeljača i Somišlje, dok je na istoku i jugoistoku omeđuje planina Grmeč i njeni obronci Ljutoč, Jadovnik i Gredoviti vrh. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Povratak u hotel. Noćenje.

2.DAN 18.10.2020.(Nedelja) BIHAĆ – JAPODSKI OTOCI -ŠTRBAČKI BUK – TUZLA

Doručak. Nakon doručka slijedi napuštanje hotela te vožnja prema Japodskim otocima. Blizu Bihaća, u naselju Račić, smjestila se turistička atrakcija Japodski otoci. Ovo čudo prirode predstavlja kulturno-arheološko područje, okruženo zelenilom i plavom kraljicom – rijekom Unom. Pet drvenih mostića povezuju pet riječnih ada, koje gledajući iz zraka daju jedinstvenu sliku – „srca prirode“ Nakon obilaska Japodskih otoka slijedi vožnja prema Štrbačkom buku. Početkom XX stoljeća obale ovog vodopada krasili su brojni unski mlinovi što podsjećaju na sojenice, nastambe prahistorijskog plemena Japodi. Sojenice su drvene kuće izgrađene iznad vode, na hrastovim stubovima (pilonima) zabijenim u dno rijeke. Nakon nezaboravnih trenutaka na prekrasnoj Uni, slijedi vožnja do Banja Luke i odmor u šoping centru Delta planet. Planirani dolazak u mjesta polaska je u večenjim satima.

CIJENA : 109,00 KM za rezrvacije i uplate do 01.04.2024.

                129,00 KM REDOVNA CIJENA ARANŽMANA- rezervacije i uplate obavezne do 17.04.2024.

Cijena uključuje:

 – Prevoz turističkim autobusom

– Smještaj u hotelu Safir 4* u Bihaću na bazi 1 noćenja sa doručkom

– Obilasci po programu putovanja

– Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja i boravka

– Kompletna organizacija putovanja

Cijena ne uključuje:

– Prijevoz do Štrbačkog buka 8 KM (vrše lokalni prevoznici minibusem)

– Ulaznice u Nacionalni park Una i druge objekte od interesa

– Individualne troškove kao i sve ostala pića i obroke koja nisu definisana prema programu putovanja

– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 40,00 KM

– Doplata za jednokrevetnu sobu 25,00 KM

NAPOMENE: Ulaz u Japodske otoke je besplatan, ali uz obaveznu konzumaciju hrane ili pića.

INFORMACIJE I REZERVACIJE NA 061 103 832, 035 645 979 ILI LIČNO U POSLOVNICI NA AUTOBUSNOJ STANICI U SREBRENIKU.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 35 putnika. Ukoliko bude manji broj rezervacija, putovanje možemo realizovati uz korekciju cijene. Sa uplatom avansa putnik prihvata Opće uslove putovanja, osim ako drugačije nije određeno ovim programom. Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.