Putovanje | Zapadna Turska | 13.05.2023. – 21.05.2023.

ZAPADNA TURSKA

Čanakkale,Troya, Kučukkoy, Izmir, Efesus, Kušadasi, Pamukale, Hierapolis, Bursa, Istanbul, Edirne

Prevoz autobusom

POLAZAK: 13.05.2023.                                                    POVRATAK:  21.05.2023.

                                                PROGRAM PUTOVANJA                                                

 

1. dan (Subota, 13.05.2023.) BiH, SRB, BG.

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 10:00 sati a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u       13:00 sati. Putovanje prema G.P.Rača uz usputna zaustavljanja radi ulaska putnika. Noćna vožnja preko Srbije i Bugarske sa pauzama po potrebi grupe.

2. dan (Nedjelja, 14.05.2023.) ČANAKALE

Ulazak u R.Tursku u jutarnjim satima te nastavak voznje pored Edirne do Čanakala. Dolazak u Čanakale predvišen je u jutarnjim satima gdje ćem započeti razgled na Evropskoj strani kod Galipoljskog polja, gdje ćemo posjetiti spomen obilježje najveće bitke u Prvom svjetskom ratu. Nastavak razgledavanja nastvaljamo kako prelazimo na Azijsku stranu Turske i posjećujemo centar grada Čanakale, gdje ćemo u pratnji vodiča obići samo srce grada. Slobodno vrijeme do ulaska u hotel. Smještaj grupe u hotel i slobdono vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (Ponedjeljak, 15.05.2023.) ČANAKALE – TROYA – IZMIR

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela. Planiran je fakultativni obilazak muzeja Troya, antičkoj prijestolnici drevne pokrajine Troade. Razgled Antičkih ostataka grada koji je opjevan u čuvenoj Homerovoj Ilijadi, nazvan po Grčkom imenu Troje, Ilosu. Nastavak vožnje prema Izmiru. Po dolasku u Izmir slijedi obilazak grada u pratnji vodiča. Konak peir, Saat kulesi, Konak dzamija i drugo. Nakon obilaska grada slobodno vrijeme do sastanka grupe te polaska prema hotelu. Smjšetaj grupe u hotel. Slobdno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan (Utorak, 16.05.2023.) IZMIR – EFESUS – KUŠADASI

Doručak. Odjava iz hotela. Polazimo prema Kušadasiju. Predlažemo fakultativni izlet te posjetu starog Efesa. Šetamo najljepšim gradom Starog svijeta, istim ulicama kako su šetali Kleopatra i Marko Antonije. Razgledanje počinjemo sa biblitekom Celsusa, Artemidim gram, hram posvećen grškoj boginji Artemida, Stadion.. Nakon obilaska starog Efesa, odlazimo autobusom u poznato ljetovalište Kušadasi. Po dolasku smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan (Srijeda, 17.05.2023.) KUŠADASI – PAMUKALE

Doručak. Odjava iz hotela de polazak prema Pamukalama. Po dolasku na Pamukkale slijedi obilazak antičkog grada Hierapolisa : nekropole, Amfiteatar, Apolonov hram, te posjetu Kleopatrinom kupatilu. Posebno se plaća kleopatrin bazen. Uživanje na Pamukalama – pamučnoj tvrđavi jedinstvenom čudu prirode sa travertinama nastalim sedimentacijom krečnjaka i kalcijuma termalne vode od 37 stepen celzijusa. Po završetku razgleda smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Nocenje.

6. dan (Četvrtak, 18.05.2023.) PAMUKALE – BURSA – ISTANBUL

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za Istanbul. Dolazak u Bursu u poslijepodnevnim satima. Bursa je jedan od najljepših gradova u Turskoj, nekadašnja prijestolnica Omsanskog carstva.

Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča, uz pravi doživljaj orijenta, krivudave ulice, stare kuće, stara mezarja itd. Dolazimo do najpoznatijeg lokaliteta u Bursi, gdje u laganoj šetnji obilazimo Ulu džamiju, koju je sagradio veliki sultan Bayazit. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti te nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u kasnim večernjim satima. Smještaj grupe u hotel. Noćenje.

7. dan (Petak, 19.05.2023.) ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka odlazak pješice u pratnji vodiča do Sulejmanove dzamije odakle se pruža prelijep pogled na zaliv Zlatnog roga, Bosfor, Azijsku stranu grada Istanbula te slobodno vrijeme za kafu ili čaj u poznatim terasama i užvanju u pogledu. Nakon odmora nastavljamo šetnjom do poznatog Grand bazara (Kapali caršije) gdje ćemo imati slobodno vrijeme za odmor i uživanje u čarima cjenkanja koje nam pruža Istanbul. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan (Subota, 20.05.2023.) ISTANBUL – EDIRNE – BIH

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela te polazak za Edirne. Dolazak u Edirne u podnevnim satima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Džamija Selimija, Eski džamija, zgrada općine i drugo. Slobodno vrijeme za odmor, kupovinu i individualne aktivnosti do polaska prema BiH. Vožnja pravcem Edirne- Sofija–Niš–Beograd uz pauze prema potrebi grupe.

9. dan (Nedjelja, 21.05.2023.) BiH

Planiran dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA: 545,00 KM

U cijenu aranžmana je uračunato:
  • prevoz autobusima visoke turističke klase
  • Smještaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Čanakalama
  • Smještaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Izmiru
  • Smještaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Kušadasiju
  • Smještaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Pamukalama
  • Smještaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Istanbulu
  • Posjete prema programu
  • usluge vodiča tokom putovanja
  • naša organizacija
  • PDV
U cijenu aranžmana nije uračunato:
Fakultativni izleti
Boravišne i komunalne takse (uvedene 01.01.2023. godine) plaćaju se na recepciji hotela 12 Eura
Obavezan paket ulaznica za muzeje (Troya, Efesus, Hierapolis, Pamukkale) i posjete gradova prema programu putovanja 100 Eura

 

Ostale doplate
Polica putničkog zdravstvenog osiguranja Putnici do 60 godina starosti

Putnici preko 60 godina starosti

 
18 KM
36 KM
Doplata za jednokrevetu sobu 150 KM
Doplata za dodatno sjediste u autobusu 150 KM

 

Popusti
Djeca starosti do 12 godina 10% na cijenu aranžmana

 

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

PLAĆANJE ARANŽMANA: Plaćanje aranžmana je moguće izvrsiti gotovinski u agenciji ili ziralno na neki od racuna agencije. Placanje na rate je moguce do polaska na putovanje. Nudimo mogucnost placanja putem kartica NLB ili Unicredit banke do 12 mjesecnih rata uz proviziju od 5%.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja. Za ulazak u R.tursku bosanski pasoš mora važiti minimalno 150 dana od dana polaska na putovanje.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja agencije.