Turska | Istanbul | 4 noćenja već od 229KM | 21.-27.06.2021.

ISTANBUL-BURSA

4 noćenja sa doručkom u Istanbulu, prijevoz autobusom

POLAZAK: 21.06.2021.-POVRATAK : 27.06.2021.                    

                                                                                                                                                                                                             

PROGRAM PUTOVANJA  

1.dan (Ponedjeljak, 21.06.2021.) BIH-SRB-BG
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 13:00 sati, a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 16:00 sati, iz Srebrenika (hotel Park) u 15:00h. Putovanje prema G.P.Rača uz usputna zaustavljanja radi ulaska putnika. Noćna vožnja preko Srbije i Bugarske sa pauzama po potrebi grupe.

2.dan (Utorak, 22.06.2021.) Istanbul                                                                                                      

Prelazak Bugarsko-Turske granice u jutarnjim satima. Nastavak putovanja prema Edirnama te dolazak u Istanbul oko 12:00 sati. Smještaj grupe u hotel. Kraći odmor. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Nakon odmora predlažemo zajedničku šetnju gradom radi upoznavanja Istanbula i okoline hotela ili mogucnost fakultativne posjete novom dijelu Istanbula te posjeta Saphir tornju i upoznavanje Istanbula kroz 4D prezentaciju svih kulturno historijskih znamenitosti i pogled sa tornja koji je visine 261 metar uz prevoz metroom (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (Srijeda, 23.06.2021.) Istanbul-Čamlidža-Prinčevska ostrva                                            

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni obilazak Azijskog dijela Istanbula i poznatog vidikovca Čamlidža gdje ćemo posjetiti novu džamiju i uživati u arhitekturi i grandioznosti iste. Nakon posjete džamiji Čamlidža nastavak vožnje autobusom do Evropskog dijela Istanbula. Odlazak u luku te ukrcavanje na brod koji plovi prema Prinčevskim ostrvima. Arhipelag od 9 ostrva koji se nalazi na mramornom moru, danas se tu nalaze poznate plaže Istanbula a u vrijeme Bizantije su ostrva korišena za slanje u egzil pretendenata na carski prijesto. Slobodno vrijeme za obilazak jednog od ostrva te u večernjim satima povratak brodom u luku i odlazak autobusom do hotela. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak u restoran na „Tursko veče“, tradicionalni program sa orijentalnim plesom i folklorom, u restoranu na brodu ili u restoranu u centru grada (zavisno od dostupnosti). Noćenje.

4.dan (Četvrtak, 24.06.2021.) Istanbul-Bursa                                                                                       

Doručak. Nakon doručka polazimo na fakultativni izlet u Bursu, jedan od najljepših gradova u Turskoj. Bursa je i nekadašnja prijestonica Osmanskog carstva. Vožnja autobusom preko Bosfora i prelazak u Azijski dio Turske te putovanje preko novog mosta Hadžiosmana do Burse. Dolazak u Bursu u prijepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča uz pravi doživljaj Orijenta, krivudave ulice, stare kuće, stara mezarja itd. Dolazimo do najpoznatijeg lokaliteta u Bursi, gdje u laganoj šetnji i pratnji vodiča obilazimo Zelenu džamiju, poznatu kao i džamiju Mehmeda I, te je ujedno dio većeg kompleksa, zeleno turbe–mauzolej mjesto gdje se čuvaju posmrtni ostaci petog osmanskog sultana Mehmeda I, Ulu Cami (velika džamija) koju je sagradio veliki sultan Bayazid, bazar svile i drugo. Nakon obilaska slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti do sastanka i povratka u Istanbul. Vožnja autobusom do hotela u Istanbulu. Slobodno vrijeme za odmor i idnividualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan (Petak, 25.06.2021.) Krstarenje Bosforom-vidikovac Pierre Lotti-kvart Eyup                             

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet „Krstarenje Bosforom“ u pratnji lokalnog vodiča. Vozimo se autobusom do luke a zatim slijedi ukrcaj na brod kojim polazimo na nezaboravno krstarenje Bosforom. Uživanje u Zlatnom rogu–najljepčem dijelu Istanbula, Galata mostu, Galata Kuli, džamiji Selimiji,  Dolmabahče palati, Bešiktašu, Ortakoj kvartu, Rumeli hisaru (čuvena bizantijska tvrđava), Jedi kulama (sedam kula)…. Nakon nezaboravnog krstarenja Bosforom nastavljamo panoramsko razgledanje Istanbula te vožnja i odlazimo do poznatog kvarta „Eyup“. U pješačkom dijelu obilaska odlazimo do poznate žičare sa kojom se penjemo na vidikovac „Pier Lotti“ sa kojeg ćemo uživati u najljepšem pogledu na Zlatni rog, popiti kafu ili čaj na poznatoj terasi legendarnog starog kafića i uživati u pogledu. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz Islamsko mezarje, te stižemo do Eyupa, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu. Razgled džamije, turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak metroom u centar grada, odnosno u kvart „Taksim“. Šetnja poznatom ulicom Istiklal i slobodno vrijeme za šoping i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.  

6.dan (Subota, 26.06.2021.) Istanbul-Edirne-BiH

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za Edirne. Dolazak u Edirne u podnevnim satima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Džamija Selimija, Eski džamija, zgrada općine i drugo. Slobodno vrijeme za odmor, kupovinu i individualne aktivnosti do polaska prema BiH. Vožnja pravcem Edirne-Sofija–Niš–Beograd uz pauze prema potrebi grupe.

7.dan (Nedjelja, 27.06.2021.) BiH                                                                                                                              

Planiran dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA: 229,00 KM

     U cijenu aranžmana je uračunato:

  • prijevoz autobusima visoke turističke klase
  • Smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* (u starom dijelu Istanbula–Laleli/Aksaray).
  • Posjete prema programu
  • usluge vodiča tokom putovanja
  • naša organizacija

U cijenu aranžmana nije uračunato:

Fakultativni izleti
Krstarenje Bosforom, vidikovac Pierre Lotti (žičara), kvart Eyup Sultan

Uključeno: Prevoz autobusom, karta za brod, karta za žičaru, lokalni vodič

25 Eura
Posjeta Safir tornju sa 4D prezentacijom voznje helikoptera iznad Istanbula

Uključuje: Prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznica za Safir toranj

15 Eura
Posjeta vidikovcu Čamlidža+Prinčevska ostrva

Prevoz autobusom, lokalni vodič, karta za brod do Prinčevskih ostrva

25 Eura
Izlet u Bursu

Uključuje: prevoz autobusom, lokalni vodič

25 Eura
Tursko veče

Uključuje: Prevoz do restorana, večera, folklor, konzumacija alkoholnih i bezalkoholnih pića

 

40 Eura

PAKET IZLETA (popust 10 Eura) 120 Eura
Napomena: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene termina izvođnjea izleta.

 

Ostale doplate
Polica putničkog zdravstvenog osiguranja

Putnici do 60 godina starosti

Putnici preko 60 godina starosti

 
14 KM
28 KM
Doplata za jednokrevetu sobu 150 KM
Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100 KM

 

Popusti
Djeca starosti do 12 godina 10% na cijenu aranžmana

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja. Za ulazak u R.tursku bosanski pasoš mora važiti minimalno 150 dana od dana polaska na putovanje.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja agencije.

Za sve dodatne informacije i rezervacije kontaktirajte nas na 061 103 832 ili na 035 645 979, te nas pronađite na autobusnoj stanici u Srebreniku.

Posebna napomena vezana za COVID 19
Za ovo putovanje važe sve preporuke u vezi sa COVID-19. Do datuma polaska na putovanje moguće su promjene uslova putovanja u skladu sa preporukama nadležnih institucija u BiH i inostranstvu odnosno tranzitnih teritorija i zemlje u kojoj se nalazi konačna destinacija iz programa putovanja. U slučaju da propisi vezani uz pandemiju ne dozvoljavaju da se putovanje nesmetano realizuje agencija zadržava pravo promjene termina realizacije putovanja.