Turska | Istanbul | 4 noćenja već od 649KM | 23.-27.11.2021.

ISTANBUL-BURSA

Avionom iz Sarajeva, 4 noćenja sa doručkom u Istanbulu

Hotel Grand Marcelo 4* Laleli

Avio prevoznik : Turkish airlines       

 

                                                                                                                                                                                                                          

PROGRAM PUTOVANJA  

1.dan (Utorak, 23.11.2021.) SARAJEVO-ISTANBUL
Planiran dolazak putnika na MA Sarajevo u 06.30 sati. Priprema za let broj TK1024. Planirano vrijeme leta u 08.30 sati. Dolazak na aerodrom Istanbul u Istanbulu planiran je u 12.30 sati. Nakon pasoške i carinske kontrole, transfer do hotela. Smještaj u hotel. Nakon smještaja predlažemo fakultativni obilazak znamenitosti starog grada u pratnji lokalnog vodica : hipodrom, (egipatski obelisk, zmijski stub), Aya Sofija te Sultanahmetova džamija, najpoznatiji vjerski objekat islamskog svijeta. Zatim šetnja do Topkapi palate, rezidencije sultana puna 4 vijeka, mjesto gdje se odlučivalo o sudbini mnogih naroda širom evrope. Posjeta Topkapi Saraj dvorcu (bez ulaznice) gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Zatim posjeta Aya Sofiji nekadašnjoj hrišćanskoj crkvi, poslije džamija koja je pretvorena u muzej te ponovno vraćena u svrhu džamije. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za šetnju i odmor. Noćenje.                                                                       

2.dan (Srijeda, 24.11.2021.) ISTANBUL–PANORAMA–MINIATURK–CAMLIDZA-OUTLET VENEZIA                                       

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni obilazak muzeja Panorama 1453 u pratnnji lokalnog vodica. Voznja autobusom do muzeja Panorama 1453 koji je najveci svjetski muzej a ujedno i prvi koji nudi kompletnu panoramu. Unutar muzeja je ogromna kupola na cijih su 360 stepeni oslikani detalji opsade koji posjetioce vracaju u doba ove historijske bitke. Scene macevanja, vizantijskih strijelaca kako pustaju strijele sa zidina, vojnika kako salijevaju vruc katran niz zidine, te divovske sprave osmanske vojske. Nastavljamo razgled Istanbula panoramski do tematskog parka Miniaturk (Turska u malom) sa svim znamenitostima Turske na dlanu i svakako nam je to prilika da se uvjerimo u raskos koji ona pruza. Nakon miniaturka Istanbul obilaimo panoramski te prelazimo u Azijski dio Istanbula gdje cemo posjetiti Novu dzamiju Camlica i vidikovac Camlidza. Nastavljamo voznju autobusom do Shopping Outlet Venezia te slobodno vrijeme za soping u radnjama poznatih prendova. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (Cetvrtak, 25.11.2021.) BURSA                                                                                            

Doručak. Nakon doručka polazimo na fakultativni izlet u Bursu, jedan od najljepših gradova u Turskoj. Bursa je i nekadašnja prijestonica Osmanskog carstva. Vožnja autobusom preko Bosfora i prelazak u Azijski dio Turske te putovanje preko novog mosta Hadžiosmana do Burse. Dolazak u Bursu u prijepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča uz pravi doživljaj Orijenta, krivudave ulice, stare kuće, stara mezarja itd. Dolazimo do najpoznatijeg lokaliteta u Bursi, gdje u laganoj šetnji i pratnji vodiča obilazimo Zelenu džamiju, poznatu kao i džamiju Mehmeda I, te je ujedno dio većeg kompleksa, zeleno turbe–mauzolej mjesto gdje se čuvaju posmrtni ostaci petog osmanskog sultana Mehmeda I, Ulu Cami (velika džamija) koju je sagradio veliki sultan Bayazid, bazar svile i drugo. Nakon obilaska slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti do sastanka i povratka u Istanbul. Vožnja autobusom do hotela u Istanbulu. Slobodno vrijeme za odmor i idnividualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan (Petak, 26.11.2021.) KRSTARENJE BOSFOROM – PIERR LOTTI – EYUP  – TURSKO VECE                                                                               

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet „Krstarenje Bosforom“ u pratnji lokalnog vodiča. Vozimo se autobusom do luke a zatim slijedi ukrcaj na brod kojim polazimo na nezaboravno krstarenje Bosforom. Uživanje u Zlatnom rogu–najljepčem dijelu Istanbula, Galata mostu, Galata Kuli, džamiji Selimiji,  Dolmabahče palati, Bešiktašu, Ortakoj kvartu, Rumeli hisaru (čuvena bizantijska tvrđava), Jedi kulama (sedam kula)…. Nakon nezaboravnog krstarenja Bosforom nastavljamo panoramsko razgledanje Istanbula te vožnja u Azisjki dio Istanbula i odlazak na vidikovac Čamlidža, gdje ćemo posjetiti novu džamiju i uživati u arhitekturi iste. Zatim odlazimo do poznatog kvarta „Eyup“. Penjemo se na vidikovac „Pier Lotti“ sa kojeg ćemo uživati u najljepšem pogledu na Zlatni rog, popiti kafu ili čaj na poznatoj terasi legendarnog starog kafića i uživati u pogledu. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz Islamsko mezarje, te stižemo do Eyupa, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu. Razgled džamije, turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti.              U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak u restoran na „Tursko veče“, tradicionalni program sa orijentalnim plesom i folklorom, u restoranu na brodu ili u restoranu u centru grada (zavisno od dostupnosti). Povratak u hotel. Nocenje.

5.dan (Subota, 27.11.2021.) ISTANBUL – SARAJEVO                                                               

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela. Transfer do aerodroma. Priprema za let broj TK1021.                   

Let Istanbul – Sarajevo planiran je u 12.30 sati. Dolazak u Sarajevo planiran je u 12.40 sati. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA : 649,00 KM

     U cijenu aranžmana je uračunato:

  • Avio prevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish airlines)
  • Dozvoljena količina prtljaga 20 kg po osobi + 7 kg ručni prtljag
  • Smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu Grand Marcello 4* (u centru Istanbula)
  • Posjete prema programu
  • Transfer aerodroma istanbul – hotel – aerodrom Istanbul
  • Pratilac grupe
  • naša organizacija
  • PDV

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

Fakultativni izleti
Sultanahmet

Uključuje : Lokalni vodič

10 Eura
Muzej Panorama, Miniaturk + Camlidza + Shopping

Ukljkucuje : prevoz autobusom, lokalni vodic, ualznice za muzeje

25 Eura
Izlet u Bursu

Uključuje: prevoz autobusom, lokalni vodič

  35 Eura
Krstarenje Bosforom, Pier Lotti, Eyup

Uključuje : Prevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznicu za brod

  30 Eura
Tursko veče

Uključuje: Prevoz do restorana, večera, folklor, neograničena konzumacija alkoholnih i bezalkoholnih pića

  45 Eura
Napomena: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene termina izvođnjea izleta.

 

Ostale doplate
Polica putničkog zdravstvenog osiguranja

Putnici do 60 godina starosti

Putnici preko 60 godina starosti

 
10 KM
20 KM
Doplata za jednokrevetu sobu 150 KM

 

Popusti
Djeca starosti do 12 godina 10% na cijenu aranžmana

 

REZERVACIJA PUTOVANJA : Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti nepovratni avans u iznosu od 50% od ukupne cijene aranžmana. Ostatak najkasnije 10 dana do polaska na putovanje.  

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja. Za ulazak u R.tursku bosanski pasoš mora važiti minimalno 150 dana od dana polaska na putovanje.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja agencije.

Posebna napomena vezana za COVID 19
Za ovo putovanje važe sve preporuke u vezi sa COVID-19. Do datuma polaska na putovanje moguće su promjene uslova putovanja u skladu sa preporukama nadležnih institucija u BiH i inostranstvu odnosno tranzitnih teritorija i zemlje u kojoj se nalazi konačna destinacija iz programa putovanja. U slučaju da propisi vezani uz pandemiju ne dozvoljavaju da se putovanje nesmetano realizuje agencija zadržava pravo promjene termina realizacije putovanja.