Vikend putovanje: DUBROVNIK & TREBINJE

POLAZAK: 25.05.2024. POVRATAK: 26.05.2024.
2 dana / 1 noćenje

CIJENA ARANŽMANA   175 BAM


POLASCI: Srebreniki, Banovići, Živinice,Tuzla, Kladanj, Olovo, Sarajevo, Konjic, Jablanica i Mostar


PLAN PUTOVANJA:
Subota,  25.05.2024. Tuzla-Živinice-Banovići-Sarajevo-Mostar– Dubrovnik-Trebinje
Polazak iz Srebrenika u 1:30h, Tuzle u 02:00h ( BCC), iz Živinica u 02:40h ( Omega ), iz Banovića u 03:00h (Glavna AS )
Vožnja prema Dubrovniku sa usputnim stajanjima radi ulaska putnika. Dolazak u Dubrovnik u ranim prijepodnevnim satima. Dubrovnik, jadranski biser, grad je čija ljepota očarava cijeli svijet i koji privlači brojne goste. Mjesto je to bogate historijske baštine, a najvrjedniji dio te ostavštine impozantne su Dubrovačke zidine. 
Fakultativno: Obilazak Dubrovnika i njegovih znamenitosti (Orlandov stup, Palača Sponza, Prijeko ulica, Stradun, Onofrijeva česma-fontana, Ljekarna male braće, Revelin, Knežev dvor i druge znamenitosti). Slobodno vrijeme od 2h. Polazak za Trebinje u 17:00h.Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za opuštanje u sauni,slanoj sobi…ili šetnju gradom. Večera. Noćenje.

Nedjelja,  26.05.2024. Trebinje – Počitelj -Mostar- Tuzla
Doručak do 09:30h. Odjava iz hotela do 10:00h. Grupni obilazak Trebinja ( stari grad, Arslanagića most, Osman-pašina i Careva džamija…). Slobodno vrijeme od 1 h, nakon čega krećemo za Počitelj.
Vožnja prema Počitelju, malenom gradiću kojim dominiraju orijentalni građevinski stilovi koji sa mješavinom mediteranskog stila daju ovom naselju jednu posebnu dimenziju. Grupni obilazak u trajanju 1h. Nastavak vožnje prema Mostaru, po dolasku slobodno vrijeme od cca 2 h za individualno razgledanje i uživanje u ljepotama grada na Neretvi čija je stara gradska jezgra sa Starim mostom upisana na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine. Polazak iz Mostara u 17:30 h. Nastavak vožnje prema polazištima uz pauze po potrebi grupe. Kraj programa.


U cijenu aranžmana uključeno:
⦁ Prijevoz autobusom turističke klase po planu i programu
⦁ Smještaj u hotelu SL Industry 4* na bazi polupansiona ( 1 noćenje )
⦁ Obilazak Dubrovnika,Trebinja i Počitelja
⦁ Korištenje spa centra ( sauna,tepidarijum i parno kupatilo )
⦁ Usluge pratioca grupe tijekom cijelog putovanja
⦁ Organizacija putovanja
⦁ PDV


U cijenu aranžmana nije uključeno:
⦁ Aranžman ne uključuje
⦁ Boravišna taksa (obavezno) 2,50 KM po osobi
⦁ Putno zdravsveno osiguranje 2 KM po osobi
⦁ Obilazak Dubrovnika u pratnji vodiča ( 10 €)
⦁ Krstarenje brodicom (otok Lokrum/Dubrovačke zidine 20 €)
⦁ Doplata za 1/1 sobu 40 KM
⦁ Individualni troškovi
⦁ Ulaznice za muzeje i sl.
Moguća organizacija muzike uživo, doplata do 15 KM po osobi


NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizirati putovanje uz prethodni dogovor s klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dođe do otkazivanja putovanja dužni smo obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.
 Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika.


UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik dužan je samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u državu koje su u programu putovanja. Svi putnici su dužni imati valjanu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.


REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana, ostatak iznosa novca 7 dana prije polaska.
PLAĆANJE ARANŽMANA: Plaćanje aranžmana moguće je izvršiti gotovinski u agenciji ili žiralno na račun agencije.